Za sada nema više detalja, preneli su izraelski mediji

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da borbeni helikopteri izvode nove napade na libanskoj teritoriji, prenosi Skaj njuz.

- Prvi izveštaj – helikopteri ID trenutno izvode napade na libansku teritoriju - navodi se u saopštenju objavljenom na Telegramu.

Za sada nema više detalja, preneli su izraelski mediji.

Napadi su usledili nakon izveštaja o sukobima na granici sa Libanom, za koje ID tvrdi da su ubili "veliki broj infiltratora". S druge strane, grupa Hezbolah sa sedištem u Libanu koju podržava Iran tvrdi da nije pokušala da izvrši upad.

IZVOR: TW/@TheInsiderPaper

Liban ne želi da se meša u aktuelni sukob Izraela i Hamasa, izjavio je danas mandatar Nadžib Mikati. On je posle sastanka sa libanskim ministrom spoljnih poslova Abdulahom Bu Habibom rekao da je prioritet libanske vlade da „održi bezbednost i stabilnost u južnom Libanu”.

Susedni Liban i Izrael su neprijateljske države, ali primirje između njih iz 2006. se uglavnom poštuje. Proteklih godina bilo je više raketnih napada sa teritorije Libana na Izrael, kao i izraelskih uzvratnih akcija. Veruje se da su raketne napade izvele palestinske frakcije u Libanu.

Izraelske odbrambene snage saopštile su danas da je ubijen "određeni broj naoružanih osumnjičenih" koji su se "infiltrirali" u Izrael iz Libana i da trupe pretražuju to područje.

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama navodno se vidi kako izraelske odbrambene snage bombarduju osmatračnicu Hezbolaha na granici sa Libanom.

Autor: redportal.rs