Mađarska inkubator konzervativne politike, poručio mađarski premijer

U glavnom gradu Mađarske, juče je otpočeo 5. Budimpeštanski demografski samit kojem, pored domaćina mađarske predsednice Kataline Novak i premijera Viktora Orbana, prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, italijanska premijerka Đorđa Meloni, bugarski predsednik Rumen Radev, srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, potpredsednik Tanzanije Filip Isdor Mpango i drugi zvaničnici.

Na otvaranju samita, premijer Orban je izjavio da liberalne snage u Evropi nameću individualizam i da je njihov cilj izazivanje strateškog straha u budućnosti:

U Evropi imamo progresivnu i liberalnu elitu. Umesto važnih pitanja, kao što je demografska budućnost, oni se bave glupim i nevažnim pitanjima.
View this post on Instagram

A post shared by Orbán Viktor (@orbanviktor)

IZVOR: IG / @orbanviktor

Orban je naveo i da je Mađarska inkubator konzervativne politike i da nudi efikasna rešenja, kao i mnoge projekte kroz saradnju države i crkve, ali i moderno obrazovanje.

Udvostručili smo zaradu porodica sa dvoje dece. Porodice imaju podršku pri izgradnji ili obnovi nekretnina. Majke sa četvoro i više dece ne plaćaju porez na dohodak. To ćemo smanjiti i na troje dece. Ako želiš budućnost za otadžbinu, treba da podržavaš majke.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni izjavila je da odbrana tradicionalnih porodica i Boga predstavlja deo velike borbe za zaštitu čovečanstva i prava ljudi. Ona se na samitu susrela i sa Nikom Vujačićem, australijskim evangelistom i motivacionim govornikom srpskog porekla.

View this post on Instagram

A post shared by Giorgia Meloni (@giorgiameloni)

IZVOR: IG / @giorgiameloni

Samitu u Budimpešti prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je imao bilateralni sastanak sa premijerom Orbanom. Teme sastanka bile su aktuelna evropska i svetska pitanja, situacija na Kosovu i Metohiji, kao i zajednički projekti dve države.

Razgovarali smo o svim temama od značaja za naše zemlje, još čvršćem povezivanju i svestranijoj saradnji u godinama koje dolaze, jer sa prijateljima je sve mnogo lakše.
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / @buducnostsrbijeav

Autor: redportal.rs