Kremlj napao Zapad što nije osudio ovaj "teroristički potez" Kijeva

Kako je jasno naveo Dimitrij Poljanski, ruski stalni predstavnik u UN, obaveštajna služba Velike Britanije je imala veliku ulogu u napadu dronovima Kijeva na Krimski most, u kome su poginula dva civila.

Njegova izjava dolazi nakon što je rruski Antiteroristički komitet optužio Kijev da je planirao i sproveo teroristički napad koji je za cilj imao obaranje Krimskog mosta.

Iako napad nije uspeo da ošteti noseće stubove mosta, doveo je do delimičnog kolapsa dela saobraćajnice što je rezultiralo pogibijom bračnog para i teškom povredom njihove 14 godina stare ćerke.

Poljanski je rekao:

Tek ćemo razumeti do koje mere je zapadna, a posebno britanska obaveštajna služba, umešana u pripremu i sprovođenje ovog napada. Sve stvari upiru u njih.

Velika Britanija je , sa druge strane, odbacila sve optužbe. Portparol britanskog Ministarstva spoljnih poslova nazvao je izjavi neosnovanom špekulacijom, koja ni ne zaslužuje odgovor.

Ruski diplomata je dodao i da nije čuo nikakvu osudu ovog akta terorizma od onih koji podržavaju Kijev.

Američki državni sekretar Entoni Blinken je izjavio da Ukrajina odlučuje na koji način će štiti svoju teritoriju.

Ovakvu izjavu državnog sekretara ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov je protumačio kao pokušaj opravdanja terorističkog čina Kijeva i napada na ruske infrastrukturu i civile.

Činjenica da Vašington zataškava poteze radikala iz Kijeva omogućava nam da otvoreno kažemo da su SAD saučeesnici u zločinima kijevskog režima.

Na kraju je dodao da se može očekivati da SAD ohrabre Ukrajinu na dodatne slične poteze.

Autor: rt.com