Moskva ima superiornost u broju trupa, tako da ako dođe do "takvog" rata Rusija će biti pobednik.

Ruska Federacija je u odličnoj poziciji da pobedi u konfliktu u Ukrajini usled zboje značajne prednosti u brojnosti, izjavio je predsednik kompanije Tesla Ilon Mask.

PIšući na Tviteru, milijarder je dao svoje mišljnje na pitanje koje se ticalo ukrajinske kontraofanzive koja je počela pre nešto više od mesec dana:

Koja god strana da krene u ofanzivu na teško ukopane i utvrđene pozicije izgubiće daleko više vojnika.

Milijarder tvrdi da Rusija ima premoć u broju uodnosu 4:1, kako je sam rekao:

Rusija ima premoć u vrednosti od 4:1, tako da bi dobila rat istrebljenja čak i pod uslovom da su gubici jednaki. U slučaju da ukrajinska ofanziva ne uspe i da ima visok broj gubitaka, ruski kontranapad bi zarobio daleko više teritorije. Upravo iz ovog razloga nismo videli nikakavu veliku ofanzivu.

Prošle godine predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, potpisao je dekret po kome se vroj vojnika ruske armije povećava na više od 2 miliona. Ukrajinski ministar odbrane Aleksej Režnikov objavio je u julu 2022. da ukrajinska armija broji oko 700.000 vojnika nakon opšte mobilizacije.

Sekretar Ruskog saveta bezbednosti, Nikolaj Petrušev izjavio je prošlog meseca da je Ukrajina već izgubila više od 13.000 trupa od početak kontraofanzive.Musk je izneo i svoje mišljenje po pitanju kontrafanzivnih operacija u Junu, gde je izneo mišljenje da pritisak Kijeva nije uspeo da rezultira nikakvim ostvarenim ciljevima. Rat ide ka zamrzavanju i statusu kvo, ili ka ukrajinskom gubitku teritorije i ruskoj pobedi.

Autor: redportal.rs