Najnovija otpuštanja Amazona su usledila usred talasa otpuštanja u tehnološkoj industriji poslednjih meseci

Izvršni direktor Amazona Endi Džesi najavio je u pismu zaposlenima da će kompanija otpustiti još 9.000 radnih mesta. Najnovije smanjenje radnih mjesta dolazi nakon što je kompanija ranije ove godine objavila da otpušta oko 18.000 radnih mjesta kako bi smanjila troškove. Džesi je potvrdio da će u narednim nedeljama biti još jednog talasa otpuštanja.

- Ovo je bila teška odluka, ali mislimo da je to dugoročno najbolje za kompaniju. Neki se možda pitaju zašto nismo objavili ove rezove uloga sa onima koje smo najavili pre nekoliko meseci. Kratak odgovor je da nisu svi timovi završili svoju analizu u kasnu jesen, i umesto da požurimo sa odlukama bez odgovarajuće evaluacije, odlučili smo da podelimo ovu odluku onako kako smo je doneli kako bi ljudi imali informacije što je pre moguće - rekao je Džesi.

Najnovija otpuštanja Amazona su usledila usred talasa otpuštanja u tehnološkoj industriji poslednjih meseci, dok se sektor bori sa padom potražnje za digitalnom robom i uslugama i širem makroekonomskom neizvesnošću. Amazon je, kao i mnoge druge velike tehnološke kompanije, brzo povećao broj zaposlenih u prvim danima pandemije.

Džesi je objasnio da je zapošljavanje "imalo smisla s obzirom na to šta se dešava u kompaniji i privredi u celini“.

- Ali s obzirom na neizvesnu ekonomiju u kojoj živimo i neizvesnost koja postoji u bliskoj budućnosti, odlučili smo da budemo racionalniji u troškovima i u broju zaposlenih - zaključio je on.

Autor: redportal.rs