Ranije rekao da mu je to najveća greška u životu

Princ Hari navodno je izjavio, u svojim memoarima koji bi uskoro trebalo da budu objavljeni, da su ga njegov brat princ Vilijam i njegova tadašnja partnerka, a danas supruga princeza Kejt, ohrabrivali 2005. godine da obuče nacističku uniformu za zabavu, kao i da su se ''valjali pod podu od smeha'' kada su ga u toj uniformi prvi put videli.

Kako navodi Njujork post, koji je imao uvid u isečke iz još uvek neobjavljenih memoara, tada je 20-godišnji princ pitao za savet Princa Vilijama i njegovu buduću suprugu Kejt Midlton da li da obuče nacističku uniiformu ili da se maskira u pilota, na šta su se oni nasmejali i rekli da obuče uniformu.

- Pozvao sam Vilija i Kejt i upitao za mišljenje. Nacistička uniforma, rekli su. Kada su me videli, oboje su urlali od smeha. Rekli su da izgleda gore i mnogo smešnije od trikoa koji je Vilijem trebalo da obuče, što je, naravno, bila poenta - napisao je princ Hari.

Fotografija princa Harija je izazvala snažnu reakciju javnosti, prenosi britanski San, a on je izjavio da mu je ''veoma žao ako je ikoga na bilo koji način uvredio''.

Memoari princa Harija trebalo bi da budu objavljeni 10. januara.

Britanski list navodi da je uspeo da dobije primerak knjige uprkos "strogim bezbednosnim merama pre objavljivanja".

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Princ Hari