Povređenih i materijalne štete nije bilo

Kfor je danas saopštio da istražuje incident koji se u nedelju desio u neposrednoj blizini patrole Kfora na području Zubinog Potoka kao i da se planiraju razgovori svih strana.

Kfor je na Fejsbuku naveo da su nepoznate naoružane osobe učestvovale u incidentu na području Zubinog Potoka, kao i da povređenih i materijalne štete nije bilo, ali da se radi na utvrđivanju činjenica.

- Pošto su planirani sastanci svih stana, važno je da svi uključeni izbegnu bilo kakvu retoriku ili radnje koje mogu izazvati tenzije. Očekujemo od svih aktera da se uzdrže od demonstracija sile i da traže najbolje rešenje kako bi osigurali bezbednost svih zajednica - poručuju iz KFOR-a.

Dodaju da "pozivaju sve strane da pomognu da na Kosovu postoji bezbednost i sloboda kretanja i spreče da obmanjujući narativi utiču na proces dijaloga", navodi KFOR.

- Komandant misije KFOR nastavlja da podržava dijalog o pronalaženju sporazuma za smirenje tenzija na severu Kosova i on ostaje u kontaktu sa svima koji su uključeni u ovaj proces. Poslednjih meseci pojačali smo svoje prisustvo i patrole, i ostajemo u potpunosti sposobni da ispunimo mandat prema Rezoluciji 1244 iz 1999. godine za sve zajednice na Kosovu. Rešenja treba tražiti kroz dijalog - dodaje se u saopštenju KFOR.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#KFOR