Putin se osvrnuo i na gradove novih ruskih regiona, koji su, kako je naveo, odigrali veliku ulogu u pobedi u Velikom otadžbinskom ratu

- Pokušaji niza država da ponovo ispišu, da preoblikuju svetsku istoriju, postaju sve agresivniji. I imaju očigledan cilj, a to je da naše društvo, u najmanjoj meri, razjedine, da mu oduzmu orijentire i da, na kraju, oslabe Rusiju, da utiču na njen suverenitet, da ga poljuljaju - rekao je Putin na zasedanju Ruskog organizacionog komiteta Pobeda.

Ruski predsednik je upozorio na to da stvaranjem mitova, odnosno ponovnim ispisivanjem istorije, upravo i počinje podrivanje države, što se, kako je rekao, dogodilo i u Ukrajini.

- Bilo je pokušaja da se tako postupi i s našom zemljom – s Rusijom, ali kao što sam već rekao, mi smo na vreme i dovoljno čvrsto postavili barikadu kako bismo odbranili svoje interese - rekao je Putin.

Poručivši ruskoj vladi i drugim nadležnim ustanovama i organizacijama da „odgovorno i s dušom“ pristupe organizovanju obeležavanja 80. godišnjice oslobođenja Lenjingrada, Putin se osvrnuo i na gradove novih ruskih regiona, koji su, kako je naveo, odigrali veliku ulogu u pobedi u Velikom otadžbinskom ratu, zbog čega im treba dodeliti počasna zvanja.

- Kao što znate, proces dodeljivanja zvanja 'Grad vojničke slave' završen je 2015. godine i njime je počastvovano 45 ruskih gradova. Sada su se u sastav Rusije vratila četiri regiona, u kojima su se u vreme Velikog otadžbinskog rata vodile najteže borbe. Hrabrost i izdržljivost koje su ispoljili vojnici Crvene armije, odigrale su ogromnu ulogu u pobedi nad nacizmom - rekao je Putin.

Autor: Novosti.rs

#Vladimir Putin