Rusija se zalaže za suverenu Srbiju, preneo je ruski predsednik

Rusija se zalaže za očuvanje suvereniteta Srbije, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na ceremoniji predaje akreditivnih pisama stranih ambasadora, kojoj je prisustvovao i ambasador Srbije u Moskvi Momčilo Babić.

U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se pre svega na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, nastavićemo da pružamo srpskim prijateljima sveobuhvatnu podršku u očuvanju legitimnih prava i interesa Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, rekao je Putin, prenosi RIA Novosti.

Putin je istakao da Rusiju i Srbiju povezuju odnosi strateškog partnerstva zasnovani na tradiciji prijateljstva, kulturne, duhovne i istorijske bliskosti bratskih naroda.

- Sa predsednikom Vučićem redovno razmatram na ličnim sastancima i u telefonskim razgovorima ključna pitanja daljeg razvoja saradnje. Cenimo želju srpskih prijatelja da vode uravnoteženu, nezavisnu politiku na međunarodnoj areni i nastavićemo da radimo zajedno na produbljivanju političkog dijaloga, širenju saradnje u ekonomiji, trgovini, naučnoj, tehničkoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi - rekao je Putin.

Napomenuo je i da će Rusija podržati Srbiju u odbrani njenih prava i interesa.

Autor: Tanjug / redportal.rs