Ministarka rudarstva ističe da Srbija ne proizvodi dovoljno struje za svoje potrebe i da je uvozi, kao i da će veće količine biti potrebne tokom zime.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da vlada radi sve kako bi ublažila krizu u energetskom sektoru, ali da i pored toga struje i uglja nema dovoljno, dok su cene i izvoz peleta ograničeni, kako ljudi ne bi prelazili na alternativne načine grejanja tokom zime.

Ona je istakla da situacija nije jednostavna jer se naša zemlja pored globalne energetske krize suočava i sa sušama i nestašicom hrane u svetu, ali da je vlada blagovremeno donosila mere kako bi bilo dovoljno novca da se uvoze energenti iz drugih zemalja.

Nije važno da li ću biti u novoj vladi, prioritet je mir

Potpredsednica vlade Srbije rekla je danas da još uvek ne zna da li će biti u novoj vladi i da to sada nije važno, već da je prioritet, kako je istakla, da se očuva jedinstvo, nezavisnost, mir i ekonomska stabilnost u zemlji.

Ona je za TV Prva kazala da su pred našom zemlji brojni izazovi, kako u energetskom sektoru, tako i kada je u pitanju očuvanje mira i nezavisnosti s obzirom na pretnje premijera privremenih kosovskih institucija Aljbina Kurtija i nedavnih dešavanja na severu KiM.

Autor: AP Tanjug

#hrana

#ministarka

#rat

#struja

#ugalj

#zorana mihajlović