Ruske oružane snage zauzele su selo Kamenka, jednu od najutvrđenijih odbrambenih linija

Ruske oružane snage zauzele su selo Kamenka, jednu od najutvrđenijih odbrambenih linija u Izjumskom okrugu Harkovske oblasti, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

- Tenkovske posade T-72B3-M uništile su tenkovske i protivtenkovske linije odbrane neprijatelja, vodeći teške borbe - navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane, prenosi Sputnjik.

Ističe se da je zauzimanje i držanje naselja omogućilo glavnim snagama da postignu uspeh u ofanzivi. Aerodrom u gradu Dnjepru, u centralnoj Ukrajini, uništen je, saopštio je regionalni guverner.

U svojoj objavi na Telegramu, guverner Dnjepropetrovske oblasti Valentin Rezničenko potvrdio je da su aerodrom i okolna infrastruktura pogođeni raketnim projektilima, preneo je Bi-Bi-Si.

Grad Dnjepar je postao logistički centar za snabdevanje i medicinsku negu i preko njega se premošćuju istočna i zapadna Ukrajinu zahvaljujući višestrukim saobraćajnim vezama preko reke Dnjepar, što ga čini potencijalnom metom ruskih snaga koje preusmeravaju pažnju prema istoku Ukrajine.

Autor: redportal.rs

#Dnjepar

#Izjum

#ofanziva

#rusi