Korak preko granica Belorusije je napad na Rusiju

Kako prenosi portal Sputnik, beloruske trupe nisu uključene u rusku operaciju u Ukrajini, ali ako bude potrebno mogu biti angažovane, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko. Kako je izjavio:

Nećemo se pravdati povodom toga da li učestvujemo ili ne učestvujemo u sukobu. Naših trupa tamo nema. Ali ako bude potrebno, ako to bude neophodno Rusiji i Belorusiji - biće.

Takođe saopštio je da je tražio od Ruske Federacije da rezerviše deo zajedničke grupe koja se nalazi na zapadu Rusije u slučaju napada na Minsk:

Tokom razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom jutros, istakao sam ovo: mi dobro vidimo šta se dešava u tom pravcu (sakupljanje snaga NATO u Poljskoj i Litvaniji). Zato treba da ga zatvorimo, kako zaista ne bi dobili nož u leđa. Ali istovremeno kažemda imamo zajedničku grupacijum čiji je deo, naravno, osnova beloruske vojske, a de se nalazi na zapadnim granicama Rusije.

Kako kaže, zatražio je od Putina da ne angažuje deo te grupacije kako bi bila rezervisana za svaki slučaj.

Kažem Putinu, zamolio bih da se ne angažuje deo te grupacije kako bi bila rezervisana ta svaki slučaj ako se iznenada nešto dogodi. Pitin je odgovorio: Obećavam ti i kunem se da bilo kakav napad pa čak i jedan korak preko granice na teritoriju Belorusije značiti napad na Rusku Federaciju.
pročitajte još

Uboden NOŽEM u STOMAK

Autor: redportal.rs