Ko su oni da diktiraju dobro i zlo kada su i sami zli, zapitao se Tramp

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je trebalo da zabrani Fejsbuk dok je bio predsednik, ali da ga je direktor kompanije Mark Zakerberg stalno zvao, dolazio na večere u Belu kuću i tom prilikom mu govorio koliko je veličanstven.

Nalozi Trampa na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk su zabranjeni - na Tviteru zauvek, na Fejsbuku najmanje dve godine. Tramp je u saopštenju pohvalio nigerijsku vladu zbog zabrane rada platforme Tviter u Nigeriji nakon što je nalog predsednika te zemlje Muhameda Buharija izbrisan zbog "kršenja pravila", prenosi Bi-Bi-Si.

- Ko su oni da diktiraju dobro i zlo kada su i sami zli? - izjavio je bivši predsednik u saopštenju i pozvao druge zemlje da slede poteze Buharija.

Istovremeno, Tramp je apelovao na građane da izbrišu naloge na platformama Fejsbuk i Tviter jer ne dozvoljavaju "slobodan i otvoren govor", i na kojima je njemu lično zabranjen pristup nakon nereda u Kapitolu u januaru, zbog optužbi da su njegove objave podsticale nasilje.

- Čestitam Nigeriji koja je zabranila Tviter jer je zabranio njihovog predsednika - rekao je Tramp.

Zabrana Tvitera u Nigeriji usledila je nakon što je tvit predsednika Buharija, koji se odnosio na nigerijski građanski rat pre četiri decenije, govorio protiv onih koji podržavaju secesionistički pokret na jugoistoku zemlje.

Autor: redportal.rs

#Fejsbuk

#tramp

#tviter