Apelovao je na sve lidere sveta

Papa Franja upozorio je tokom jučerašnjeg dana da je svet “na putu samouništenja” ukoliko politički lideri ne uspeju hrabro da iskoriste pandemiju COVID-19 kao šansu da planetu učine pravednijim i zelenijim mestom.

U video poruci koja je objavljena na Svetski dan Zemlje, papa Franja je rekao da politički lideri imaju priliku da izađu iz ove situacije bolji nakon pouka naučenih o socijalnim nepravdama otkrivenim tokom pandemije, prenosi AP, piše Objektiv.rs.

– I globalne katastrofe, kovid i klima, pokazuju da nemamo vremena za gubljenje. Vreme nas pritiska i, kao što je pokazao kovid-19, mi imamo sredstva da odgovorimo na izazov. Imamo sredstva. Vreme je za delanje, mi smo na granici – rekao je papa.

Dodao je da bi nedaće sa kojima se čovečanstvo suočilo u pandemiji trebalo da podstaknu lidere da teže inovacijama i pronalascima kako bi bolje zaštitili planetu.

Apelovao je na sve lidere sveta: da se ponašaju smelo, delaju pošteno i uvek govore istinu ljudima, tako da ljudi znaju kako da se zaštite od uništenja planete i kako da zaštite planetu od uništenja koje smo mnogo puta pokrenuli.

IZVOR: YT / ROME REPORTS in English 

Autor: Objektiv.rs / redportal.rs