Vođa Koza nostre uhvaćen u Palermu

Policija u Palermu privela je rano jutros Đuzepea Kalvaruza, mafijaškog vođu, koji se krišom iz izgnantstva u Brazilu vratio u Italiju povodom uskršnjih praznika, prenose italijanski mediji.

IZVOR: TW / @perchetendenza

Pored Kalvaruza, uhapšeno je još 5 njegovih najbližih saradnika. Optuženi su za iznudu, nanošenje povreda, kidnapovanje, falsifikovanje podataka, a sve je dodatno otežano optužbom za mafijaško udruživanje.

Đuzepe Kalvaruzo godinama je iz Brazila rukovodio kriminalnim delatnostima na jugu Italije, nakon što je kao begunac od zakona pobegao iz Italije pre nekoliko godina. On je vodio jednu mafijašku familiju, brinuo o članovima porodica svojih saradnika koji su bili u zatvoru, pregovarao sa drugim familijama o podeli zona uticaja.

U delu Palerma gde je Kalvaruzo živeo i "vladao" svi ga smatraju čovekom od reči, koji je određivao pravila i odnose u toj sredini. Svako ko je, na primer, želeo da započne posao u tom kvartu, morao je da traži dozvolu od njega, a ne od države ili gradskih vlasti.

IZVOR: TW / @NicolaMorra63

Hapšenje Kalvaruza, koji je bio jedan od predvodnika mafijaške organizacije sa renomeom pod nazivom Koza nostra, pokazuje da je, uprkos sa uvreženim mišljenjem da je sicilijanska mafija stvar prošlosti, ova organizacija i dalje vrlo živa i aktivna.

Autor: redportal.rs

#kalvaruzo

#koza nostra

#sicilijanska mafija

#sicilijanske mafije

#uhapšen šef mafije

#šef mafije