Biće dovoljno da na prodajnom mestu prislonite prst 😎

Osobe koje su davno prevazišle gotovinu i prešle na potpunu upotrebu kartica sigurno će obradovati ova vest. Samsung i Mastercard pripremaju inovaciju koja bi ubrzala plaćanja na POS aparatima. U pitanju je senzor za prepoznavanje otiska prstiju koji će biti integrisan u samu karticu. 

Brzina nije jedina prednost ove inovacije. Ovim će biti sprečena situacija da zaboravite PIN kod. Biće dovoljno da na prodajnom mestu prislonite prst na za to predviđeno mesto na kartici. Na ovaj način se izbegava i dodirivanje tipki na POS aparatima, što je značajna prednost u uslovima pandemije koronavirusa.

Foto: Pixabay.com/geralt

Kako bi sigurnost bila što veća, u karticama će se koristiti novi Samsungovi sigurnosni čipseti, a same kartice moći će se koristiti na svim prodajnim terminalima na kojima se mogu koristiti i ostale Mastercard kartice. Kartice će se u opticaju javiti najkasnije krajem ove godine. Međutim, na samom početku će biti dostupne samo poslovnim korisnicima u Južnoj Koreji, a u budućnosti možemo očekivati da će biti dostupne svima širom sveta.

Autor: redportal.rs

#PIN kod

#kartica

#otisak prsta

#plaćanje