Izraelska vojska kaže da je operisala na jugu Gaze na osnovu obaveštajnih podataka koji su ukazivali na potencijalne lokacije visokih zvaničnika Hamasa

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su saopštenje u kojem navode da je Sinvar ubijen od strane njihovih trupa u operaciji na jugu Gaze juče, nakon "godinu dana potrage".

Ovo saopštenje dolazi nakon što je izraelski ministar spoljnih poslova, Izrael Kac, rekao svojim kolegama širom sveta da je Sinvar ubijen danas. Razlog za ovu nejasnoću nije poznat.

U saopštenju IDF navodi da je Sinvar planirao i sproveo napad 7. oktobra i da je bio "odgovoran za ubistvo i otmicu mnogih Izraelaca".

- Jahja Sinvar je eliminisan nakon što se proteklih godinu dana skrivao iza civilnog stanovništva Gaze, i na površini i ispod zemlje u tunelima Hamasa u pojasu Gaze - navodi se u saopštenju, a prenosi BBC.

Izraelska vojska kaže da je operisala na jugu Gaze na osnovu obaveštajnih podataka "koji su ukazivali na potencijalne lokacije visokih zvaničnika Hamasa".

Vojnici IDF-a iz 828. brigade koji su operisali u tom području "identifikovali su i eliminisali trojicu terorista", dodaje se u saopštenju, uz napomenu da je proces identifikacije potvrdio da je jedan od ubijenih bio Sinvar.

Autor: Redportal.rs