Hezbolah prihvatio, Izrael odbio 🤔

Izraelski ambasador u Velikoj Britaniji Tzipi Hotovli je negirao izjave iz Libana koje navode da je ubijeni Hasan Nasrala prihvatio primirje sa Izraelom pre nego što ga je ubio IDF. Kako je izjavio ambasador:

Hasan Nasrala nije prihvatio nikakvo primirje, to je jednostavno smešna izjava koja nema nikakve veze sa realnošću. Nemojmo govoriti o tobož pozitivnim namerama jedne terorističke organizacije jer one ne postoje.

Ministar spoljnih poslova Libana Abdula Bou Habib je prethodno izjavio za medije da je Nasrala pristao na 21 dan primirja samo nekoliko dana pre no što je na njega izvršen atentat od strane Izraela.

Kako je izjavio Rami Mortada, libanski ambasador u Velikoj Britaniji:

Saglasni smo bili sa dogovorom koji su predstavili SAD, Velčika Britanija i 15 drugih zemalja. Nažalost, kada je premijer Benjamin Netanjahu stigao u Njujork jednostavno je odbio mirovni plan i i dalje ga odbija.

Naveo je takođe da su tekst primirja i plan i dalje važeći za Liban. Pride dodao je da je taj plan kao i svi njegovi delovi poznat svim učesnicima kao i da su ubistvom Nasrale svi dalji planovi za primirje ugašeni. Na kraju je samo zaključio:

Mi imamo u našim rukama jednu ratnohuškačku vladu u Izraelu.

Autor: redportal.rs