Uhapšene su tri osobe, među kojima i 19-godišnji Austrijanac koji se smatra glavnim osumnjičenim

O planiranim terorističkim napadima na koncert Tejlor Svift govrio je zamenik direktora CIA Dejvid S. Koen.

- Austrijanci su uspeli da uhapse osumnjičene jer su im agencija i naši partneri u obaveštajnoj zajednici dali informacije o tome šta ova grupa povezana sa ISIS planira da uradi - rekao je zamenik direktora CIA Dejvid S. Koen, piše The Hollywood Reporter.

Desetine hiljada obožavatelja našlo se na meti osujećenog terorističkog napada na koncertu Tejlor Svift u Beču, rekao je novinarima zvaničnik CIA.

- Planirali su da ubiju ogroman broj, desetine hiljada ljudi na ovom koncertu. Austrijanci su uspeli da uhapse osumnjičene jer su im agencija i naši partneri u obaveštajnoj zajednici dali informacije o tome šta ova grupa povezana sa ISIS planira da uradi - rekao je on.

Promoter koncerata "Barracuda Music" otkazao je koncerte poznate pevačice zakazane za 8., 9. i 10. avgust i istakao da im ne preostaje ništa drugo nego da otkažu nastupe jer je bezbednost svih posetilaca prioritet.

Uhapšene su tri osobe, među kojima i 19-godišnji Austrijanac koji se smatra glavnim osumnjičenim. Ostali osumnjičeni su 17-godišnji Austrijanac i 18-godišnji Iračanin.

Na konferenciji za novinare 8. avgusta, Omar Haiavi-Pirchner, šef austrijske Direkcije državne bezbednosti i obaveštajnih službi, rekao je da je 19-godišnji austrijski osumnjičeni priznao da je nameravao da „izvrši napad“ na Sviftovom koncertu „koristeći eksploziv i noževi“, preneli su svetski mediji.

Autor: redportal.rs