Tokom razgovora sa novinarima Kirbi je odbacio ocene da su pregovori propali i rekao da su, naprotiv, bili konstruktivni

Pregovori o postizanju primirja u Pojasu Gaze i dogovoru o taocima nastavljaju se u Kairu, izjavio je savetnik za nacionalnu bezbednost u Beloj kući Džon Kirbi, navodeći da će se razgovori u narednim danima nastaviti na nivou radnih grupa kako bi se razjasnili specifični problemi.

Tokom razgovora sa novinarima Kirbi je odbacio ocene da su pregovori propali i rekao da su, naprotiv, bili konstruktivni, prenosi Rojters.

- Razgovori su zapravo napredovali do tačke gde se činilo da je sledeći logičan korak formiranje radnih grupa na nižim nivoima kako bi se razradili detalji - rekao je Kirbi, a prenosi RTS.

Prema Kirbijevim rečima, jedan od problema kojim će se radne grupe baviti biće razmena talaca koje Hamas drži i palestinskih zatvorenika koje drži Izrael.

Naveo je da će detalji koji treba da se reše uključivati broj talaca koji će biti razmenjeni, njihov identitet i dinamiku mogućeg oslobađanja.

Autor: Rts.rs