Tramp je optužio demokrate da su izbacili Bajdena iz predsedničke trke zbog niske podrške u anketama

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp rekao je da je pobedio Džozefa Bajdena pre tri dana, kada je predsednik SAD odlučio da se povuče iz predsedničke trke a da je sada na redu "ultraliberalna" Kamala Haris.

Donald Tramp je u Šarlotu u Severnoj Karolini održao prvi miting otkako je Bajden izašao iz trke za novi predsednički mandat.

Govoreći protiv potpredsednice Kamale Haris koja će na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu u avgustu i formalno postati kandidatkinja za predsednika SAD, Tramp ju je opisao kao ultraliberalnu.

- Baš kao "pokvareni" Džo Bajden, Kamala Haris nije sposobna da vodi. Ona će uništiti našu zemlju za godinu dana - rekao je Tramp.

Tramp je optužio demokrate da su ga izbacili iz predsedničke trke zbog niske podrške u anketama.

- Kao što znate, pre tri dana smo zvanično pobedili najgoreg predsednika u istoriji naše zemlje. Sada imamo novu žrtvu koju treba da pobedimo - 'lažljivu' Kamalu Haris - rekao je Tramp opisujući je kao najnesposobnijeg i 'najlevljeg' potpredsednika u američkoj istoriji, navodi ABC News.

Tramp je pokušao da razjasni brojne napade na Harisovu, posebno se fokusirajući na njeno rešavanje pitanja migranata, za koje je tvrdio da bi trebalo da je diskvalifikuje da se kandiduje za najvišu funkciju u zemlji.

- Kamalino 'smrtonosno uništavanje' američkih granica je potpuno. Ne bi joj trebalo dozvoliti ni da se kandiduje za predsednika zbog onoga što je uradila - rekao je Tramp u Severnoj Karolini, jednoj od nekolicine država koje se smatraju ključnim za pobedu na predsedničkim izborima 5. novembra.

Dodao je da je trebalo da bude "fin", i da su mu rekli da se nešto dogodilo posle pokušaja ubistva i da je postao fin.

- Ali kada imate posla sa ovakvim ljudima, a to su veoma opasni ljudi, ne možete da budete fini. Tako da, ako nemate ništa protiv, neću biti fin! Da li je to u redu? - upitao je Tramp svoje pristalice u Šarlotu uz obećanje da će se "vratiti u Belu kuću i ponovo Ameriku učiniti velikom".

Bajden se u svom prvom obraćanju naciji iz Bele kuće, prvi put nakon što je odustao od trke za reizbor podržao svoju potpredsednicu Kamalu Haris i istakao da ''prepušta štafetu'' mlađim generacijama jer smatra da je to najbolji način da ujedini američke građane.

Kamala Haris na predizbornom skupu u Viskonsinu istakla je da se u novembru bira između slobode i haosa posebno napavši Trampovu politiku prema abortusu.

Autor: Rts.rs