Ispisuju Bajdena, upisuju Kamalu Haris

Nalog na platformi X (bivši Tviter) glavnog štaba izborne kampanje američkog predsednika Džozefa Bajdena @BidenHQ preimenovan je u @KamalaHQ, što je još jedan znak da izborni tim demokrata nastavlja da radi s Kamalom Haris kao kandidatom te stranke na predsedničkim izborima u novembru.

Američki predsednik Džozef Bajden je sinoć objavio na X-u da je odlučio da ne prihvati nominaciju za reizbor.

- Moje kolege demokrate, odlučio sam se da ne prihvatim nominaciju i da do kraja mog mandata svu svoju energiju usmerim na svoje dužnosti predsednika. Moja prva odluka kao kandidata stranke 2020. godine bila je da izaberem Kamalu Haris za potpredsednicu i to je bila najbolja odluka koju sam doneo. Danas želim da pružim svoju punu podršku i preporučim da Kamala bude kandidat naše stranke ove godine. Demokrate, vreme je da se ujedinimo i pobedimo Trampa. Hajde da to uradimo - objavio je Bajden.

Bajden je u objavi na platformi X izrazio uverenje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se do kraja mandata fokusira samo na ispunjavanje svojih dužnosti predsednika.

- Bila mi je najveća čast u životu da služim kao vaš predsednik. Moja namera je bila da se borim za reizbor, ali verujem da je u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i da se do kraja svog mandata fokusiram isključivo na ispunjavanje svojih prdsedničkih dužnosti - napisao je Bajden.

Američki predsednik, koji se u svojoj kući u Delaveru oporavlja od infekcije korona virusom, najavio je da će se kasnije ove nedelje obratiti naciji da bi pružio više detalja o svojoj odluci.

Autor: redportal.rs