U privatnom razgovoru Pelosi rekla Bajdenu da ankete pokazuju da ne može da pobedi Donalda Trampa

Bivša predsednica Predstavničkog doma Nensi Pelosi privatno je rekla predsedniku Džou Bajdenu tokom nedavnog razgovora da ankete pokazuju da ne može da pobedi Donalda Trampa. Bajden bi mogao da uništi šanse demokrata da osvoje Predstavnički dom u novembru ako nastavi da traži drugi mandat, rekla je Pelosijeva, navode četiri anonimna izvora na koje se poziva Si-En-En.

Predsednik Bajden je odgovorio odbijanjem, rekavši Pelosi da je video ankete koje pokazuju da može da pobedi. Još jedan od izvora opisao je Bajdena kako se branio po pitanju izveštaja iz anketa. U jednom trenutku, Pelosi je zamolila Majka Donilona, Bajdenovog dugogodišnjeg savetnika, da dođe na liniju da razgovaraju o konkretnim podacima.

Ovaj telefonski poziv bio je drugi, poznati razgovor između uticajne političarke iz Kalifornije i Bajdena posle katastrofalne debate 27. juna. Iako tačan datum razgovora nije preciziran, jedan izvor je opisao da je to bilo protekle nedelje. Pelosi i Bajden su takođe razgovarali početkom jula.

Nijedan od izvora nije naveo da li je Pelosi direktno rekla Bajdenu u ovom razgovoru da bi predsednik trebalo da napusti izbornu trku.

Pelosi je provela nedelje nakon debate slušajući zabrinutosti svojih kolega. U jednom intervjuu prošle nedelje rekla je:

Na predsedniku je da odluči da li će se kandidovati. Svi ga ohrabrujemo da donese tu odluku jer vremena ponestaje.

Portparol Bele kuće Endru Bejts nije odgovorio na saznanja Si-En-En-a o nedavnom razgovoru Bajdena i Pelosi.

- Predsednik Bajden je kandidat stranke. Planira da pobedi i raduje se saradnji sa demokratama u Kongresu na usvajanju svog 100-dnevnog programa pomoći porodicama koje rade - rekao je Bejts.

Autor: redportal.rs