Akcije Trump Media & Tehnolodži Grup porasle su za 32%

Neto bogatstvo bivšeg predsednika Donalda Trampa poraslo je juče za više od milijardu dolara pošto su akcije Tramp medija - matične kompanije društvene mreže Truth Social - porasle nekoliko dana nakon pokušaja atentata na Trampa, koji poseduje većinski udeo u kompaniji. Akcije Trump Media & Tehnolodži Grup porasle su za 32% na nešto manje od 41 dolara, što je treći najveći rast ove godine nakon skoka od 35% 25. marta, objavio je Forbs.

Vrednost Trampovog skoro 65% udela u kompaniji (ukupno 114,75 miliona akcija) porasla je na 4,6 milijardi dolara sa 3,5 milijardi dolara od zatvaranja u petak.

Tramp ima neto vrednost od 6,6 milijardi dolara, što ga svrstava među 500 najbogatijih ljudi na svetu, prema poslednjim procenama Forbsa.

Njegova neto vrednost porasla je na više od 8 milijardi dolara, sa oko 4,1 milijardu dolara kada je Tramp Media izašao na berzu 26. marta, a cena akcija kompanije dostigla je najviši nivo od 79,38 dolara. Procenjuje se da Tramp Media vredi između 40 i 90 miliona dolara.

Tramp će u četvrtak govoriti na Republičkoj nacionalnoj konvenciji kako bi prihvatio predsedničku nominaciju stranke za treći mandat.

Autor: redportal.rs