Šampion Evrope u odbrani svoje zemlje i obraza

Srpski predstavnik u e-sportu Marko Roksić (rokssa22) odbio je da igra protiv tzv. Kosova na kvalifikacionom turniru za EURO.

Prvog dana takmičenja popularni Roksa, koji je bio član Barselone i Rome, a sada je Arsenala, ostvario je pet pobeda iz isto toliko duela, ali se povukao kada je trebalo da igra protiv predstavnika južne srpske pokrajine.

– Posle dugo razmišljanja odlučio sam da ne igram. Niko nikada nije igrao ovakvu utakmicu, pa ne bih da ja budem prvi. Ostao sam bez direktnog plasmana u Rijad, šta je tu je. Rekao bih još svašta, ali je bolje ćutati – oglasio se Roksić putem društvenih mreža.

Odluku je dodatno obrazložio zvaničnim saopštenjem.

– Posle dve godine u kojima sam bio na svakom takmičenju u Evropi, sada sam odlučio da se povučem. Svrstali su me u istu grupu sa Kosovom, koje je deo Srbije i uvek će biti. Prvog dana sam bio savršen, sa pet pobeda – napisao je popularni Roksa u tekstu pod naslovom "Obraz ispred novca".

Marko Roksić, koji uporedo igra amaterski fudbal kod nas, je već bio prvak Evrope u dresu Srbije u PES-u, kako se zvala igrica pre E-fudbala.

Autor: redportal.rs