CS:GO tim Astraslis u punom sastavu čeka nove turnire posle pet meseci

Početkom ove godine, Astralis je napravio promene koje do sada nismo imali prilike da vidimo u okviru Counte Strike esport scene. Naime, nakon što su Lukas ⁠gla1ve⁠ Rossander i Andreas Xyp9x⁠ Højsleth rešili da naprave pauzu u svojoj karijeri usled medicinskih problema, organizacija je rešila da dovede još dva stalna igrača i time svoju ekipu proširi na 7 man roster. Iako su mnogi navijači bili protiv ovakve odluke, Astralis je dokazao da je ova odluka bila ispravna jer su samo nizali uspehe.

Najskoriji uspeh danske ekipe može se sagledati kroz ESL Pro Ligu koja je završena  juče. Naime, Astralis je bez većih problema uspeo da savlada sve protivnike koji su im se našli na putu te je u velikom finalu Astralis poneo titulu pobedom nad NaVi-em, pri rezultatu 3:2. Iako se čini da im sa sadašnjom postavom ide sasvim dobro, gospodar clutch situacija Andreas ⁠Xyp9x⁠ Højsleth, je rešio da se vrati u aktivnu postavu Astralisa nakon više od 5 meseci pauze. Ova informacija je došla prilično neočekivano na Twitter profilu njegovog saigrača Magisk-a. 

Upravo zbog ovog povratka u postavu, Xyp9x će preskočiti dva predstojeća turnira, kako bi tempirao formu. Svoj povratnički nastup, Xyp9x će ostvariti na BLAST-ovom turniru koji će se održati od 29. oktobra do 4. novembra. Još uvek nam nije poznato da li će postava Astralisa na BLAST-u biti ona na koju smo navikli do početka ove godine, ali sudeći po brojnim spekulacijama Astralis će nastupiti u svom dobro poznatom sastavu. 

Ukoliko se ovo ispostavi kao tačno, biće veoma interesantno ispratiti njihove mečevi i videti da li će to biti ista ona postava koja je sezonama bila nezaustavljiva na svetskoj CS:GO sceni.

Autor: Relog / Redportal.rs

#astralis

#puni sastav

#xyp9x