Doterivanje celokupnog osećaja u igrici preko konzole

Mnogo toga propuštate ako ne koristite konzolne komande u CS:GO-u. Čist broj komandi i načina na koje možete podešavati igru i savršeno je prilagoditi vašoj mašini je gotovo beskrajan. U ovom pogledu, Counter Strike: Global Offensive je zaista unikatna igra.

Za one koji ne znaju, da biste uključili konzolu prosto pritisnite ”~” na vašoj tastaturi. Ako se konzola ne pojavljuje na vašem ekranu, prvo morate da je ”otključate” u opcijama, preko Enable Develop Console komande.

Konzolu možete koristiti pri podešavanju vašeg HUD-a, nišana, mini-mape i mnogo toga drugog. Ovde smo da vam predstavimo neke od najkorisnijih. Kada otvorite konzolu, prosto unesite jednu od ovih komandi i pritisnite enter.

net_graph 1

Ovo je verovatno jedna od najčešćih i najkorisnijih komandi na ovoj listi. Omogućava vam da vidite veliki broj pozadinskih informacija, uključujući vaš FPS, ping i tick rate servera. Ovaj displej možete da isključite komandom net_graph 0.

fps_max 0

Ova komanda vam omogućava da ”otključate” maksimalan broj dostupnih frejmova po sekundi u samoj igri (FPS), koji odgovara performansama vašeg računara. Fps_max 0 prelazi uobičajenu granicu od 60 FPS-a.

cl_radar_always_centered

Radar često ume da zavara. Ova komanda će uvek centrirati vaš radar, tako da ćete uvek moći da sagledate celu mapu. Možda će vam trebati neko vreme da se naviknete, ali će se ova opcija dugoročno isplatiti.

+cl_show_team_equipment

Ova komanda vam omogućava da vidite odabrana oružja i tzv. utility vaših saveznika, koji će se pojavljivati iznad njihovih glava. Ove informacije će vam sigurno pomoći u toku samog meča.

cl_hud_color

Ovom komandom možete da podesite boju vašeg HUD (head-up display). Uz ovu komandu u uglastim zagradama prosto unesite željenu boju, [Green], [Cyan], [Red], i [Blue] na primer.

cl_lefthand

Ako ste levoruki ili prosto želite malo drugačije CS:GO iskustvo, ova komanda vam omogućava da prebacite vaše oružje sa desne na levu stranu ekrana. Ako želite da se prebacite na staro. samo ukucajte cl_righthand.

quit

Ova komanda momentalno gasi CS:GO.

Koju komandu vi najčešće koristite?

Autor: redportal.rs

#cs:go

#konzolne komande

#najkorisnije

#najčešće