Razmatralne za ulogu Vivijan bile su Sandra Bulok, Meg Rajan, Sara Džesika Parker, Kristin Davis, pa čak i Madona.

Zgodna žena je američki film snimljen 1990. godine u režiji Gerija Maršala. U glavnoj ulozi su Džulija Roberts i Ričard Gir.

Film je postao jedan od komercijalno najuspešnijih filmova devedesetih godina, sa zaradom većom od 460.000.000 dolara. Džulija Roberts je za svoju ulogu nagrađena Zlatnim globusom za najbolju glavnu glumicu, a bila je nominovana za Oskar i BAFTA nagradu.

Foto: Vogue/Pretty Woman

Film je, s druge strane, dobio niz kritika zbog prikaza ulične prostitucije.

Uspešni biznismen Edvard Luis zaustavlja se na Bulevaru Holivud i mladu, atraktivnu devojku moli za instrukcije kako da dođe do svog hotela. Vivijan Vard, koja radi kao prostitutka, bezuspešno pokušava da mu objasni put, pa se nudi da ga sama odveze do tamo...

Film je trebao da se zove 3.000 dolara, po svoti novca koju je Edvard trebao isplatiti Vivijan na kraju njihovom druženja.

Foto: Vogue/Pretty Woman

Među glumicama koje su producenti razmatrali za ulogu Vivijan bile su Sandra Bulok, Meg Rajan, Sara Džesika Parker, Kristin Davis, pa čak i Madona.

Na filmskom posteru zapravo nije Džulija Roberts, glava slavne glumica spojena je s telom njene dublerke Šeli Mišel. Na posteru Ričard Gir ima crnu kosu iako je u filmu sed.

Foto: Vogue/Pretty Woman

Autor: redportal.rs