Iako je film postao globalni hit, budžet za snimanje je bio neverovatno mali 💰

Film Deadpool napravio je neverovatan uspeh kada je premijerno prikazan 2016. godine. 🎬

Naime, film je zaradio preko 775 miliona dolara i pokrenuo franšizu koja sada ima već 3 dela. 💰

Rajan Rejnolds je u intervjuu za The New York Times otkrio neke iznenađujuće vesti povodom svoje zarade na ovom blokbasteru. Iako je Deadpool bio neverovatan svetski hit, film je iimao samo 58 miliona dolara budžeta za snimanje. 💰

Ovaj 47-godišnji glumac objasnio je da od budžeta nije imao nikakvu korist i da je on žrtvovao svoju platu da bi film bio što bolji. 🤔🤔

- Nijedan deo mene nije mislio da kada Deadpool konačno dobije zeleno svetlo da će ovo biti uspeh - rekao je on dodajući da je to bio strastveni projekat koji je gurao godinama.

- Čak sam se i odrekao da me plaćaju za snimanje filma samo da bih ga vratio na veliki ekran. Nisu dozvolili mojim koscenaristima da budu na setu, pa sam uzeo to malo plate što mi je ostao i platio im da budu na setu sa mnom kako bismo mogli da formiramo sobu za pisce - dodao je.

Iako je odustao od plate, on je primetio da je mali budžet pomogao kreativnom timu:

- Mislim da je jedan od najvećih neprijatelja kreativnosti previše vremena i novca, a taj film nije imao ni vremena, ni novca. To je zaista podstaklo fokusiranje na karakter, umesto na spektakl, što je malo teže sprovesti na filmu kreiranom na osnovu stripa. Bio sam toliko uložen u svaki njegov mikro-detalj i nisam se tako osećao dugo, dugo vremena. Setio sam se da sam želeo da osetim to više. Ne samo na Deadpool, već na bilo čemu.

Autor: redportal.rs