Sve bebe su rođene prevremeno 👇

Sedam beba umrlo je za četiri dana od bakterijske infekcije na odeljenju intenzivne nege novorođenčadi u Opštoj bolnici Port of Spajn na Trinidadu, saopštile su ostrvske zdravstvene vlasti. 💔

- Deca su umrla od kasne neonatalne sepse, stanja poznatog po brzom nastanku i potencijalno razornim posledicama - saopštila je Severozapadna regionalna zdravstvena uprava (NVRHA), koja vodi bolnicu, piše Index.hr, prenosi Pink.rs.

Sve bebe su rođene prevremeno 👇

Sve žrtve su bile prevremeno rođene bebe, mlađe od 32 nedelje, i potrebna im je intenzivna nega, saopštile su zdravstvene vlasti Trinidada.

- Laboratorijski testovi su otkrili da na odeljenju postoje najmanje tri vrste bakterija koje izazivaju zabrinutost, Serratia marcescens, ESBL Klebsiella pneumoniae i Klebsiella aerogenes. Uprkos primeni visokih doza antibiotika i pružanju napredne i intenzivne kardio-respiratorne podrške, infekcija je odnela živote nekih od ovih prevremeno rođenih beba - naveli su u sinoćnjem saopštenju za štampu NVRHA.

Dodali su da je odeljenje poprskano hemikalijama da bi se ubile bakterije i da je epidemija obuzdana bez novih smrtnih slučajeva od 7. aprila.

Vlada Trinidada zatražila je od Panameričke zdravstvene organizacije (PAHO) pomoć u istrazi ovog slučaja, rekao je u petak ostrvskom parlamentu njen ministar zdravlja Terens Dejalsing.

Autor: Pink.rs