Policija sve bliža rasvetljavanju slučaja

Hrvatski ministar policije i potpredsednik Vlade Davor Božinović izjavio je danas jedna žena ubijena u Zagrebu u okviru porodice i da je ubica priveden, a da o ubistvu druge žene nemaju konkretna saznanja.

Božinović je rekao da se, zasad, ubistvo druge žene ne dovodi u vezu sa ubistvom od bliskog partnera ili člana porodice.

Policija intenzivno radi na otkrivanju počinilaca

Podsetio je da su Vlada i resorno ministarstvo izmenama Krivičnog zakona pokazali jasnu političku volju da se borimo protiv najtežih oblika zločina u porodici, pogotovo prema ženama.

Jutros je u zagrebačkom kvartu Srednjaci u stanu nađeno beživotno telo starije ženske osobe. Kako je saopštila zagrebačka policija, smrt je, prema dosad utvrđenom, posledica krivičnog dela. Zagrebački Jutarnji list piše da je ova žena ubijena sa više uboda oštrim predmetom, najverovatnije nožem, a da su vrata stana obijena. Istraga u vezi ovog ubistva je u toku.

Takođe jutros, na drugom kraju Zagreba na Maksimiru, muž je pucao u suprugu iz vatrenog oružja i ona je od zadobijenih povreda preminula kasnije u bolnici. U toku je uviđaj policije koji bi trebalo da utvrdi pojedinosti ovog ubistva.

Autor: tanjug.rs