Poslednji put viđen sa svojim 58-godišnjim dedom

Dvogodišnji Emil nestao je 8. jula prošle godine nakon što je stigao da provede letnji raspust u seoskoj kući svoje bake i dede po majci u naselju Vern u francuskim Alpima. Slučaj njegovog nestanka šokirao je Francusku, a kosti su pronađene 90 metara od kuće njegove bake i dede, a ne 3 kilometra od naselja kako se navodi.

Prema Fransoa Baliku koji je govorio o Figaru, kosti su pronađene "na stazi između crkve i kapele naselja".

Prema njegovim rečima, ovo područje je "policija temeljno istražila".

- Malo je verovatno da je neka životinja donela ljudske ostatke nazad u selo kada je neko nestao. To nas dovodi do scenarija da je neko vratio kosti Emila Solejla i to verovatno vrlo nedavno - dodao je gradonačelnik naselja.

Izvor na koji se poziva Dejli mejl rekao je da su pronađene kosti i lobanja malog Emila.

- Ova šokantna vest je ono čega smo se plašili. Sada znamo, na dan katoličkog vaskrsenja, da nas Emil čuva u svetlosti i ljubavi Božijoj, ali bol i tuga ostaju. Sada je vreme za žaljenje, molitvu i razmišljanje - poručili su roditelji malog Emila preko svog advokata, koji je apelovao na poštovanje privatnih trenutaka porodice.

Emilovo telo pronađeno 9 meseci nakon njegovog nestanka. Emil je poslednji put viđen sa svojim 58-godišnjim dedom. Od tada je njegova sudbina nepoznata i istražitelji ne isključuju bilo kakvu mogućnost, uključujući otmicu i ubistvo. Dvoje komšija su tvrdili da su ga videle na glavnom putu u selu Verne, ali uz oprečne izveštaje.

Očevidac je rekao da je video dedu, osteopatskog fizioterapeuta, kako cepa drva ispred svoje kuće otprilike u vreme kada je dete navodno nestalo.

Autor: redportal.rs