Njen nivo alkohola u krvi bio skoro 3 puta veći od zakonske granice

Američka milijarderka Anđela Čao bila je pijana kada je prošlog meseca svojim automobilom Tesla sletela u jezero i udavila se, saopštila je policija, prenosi Bi-Bi-Si.

Kancelarija šerifa okruga Blanco saopštila je da je njen nivo alkohola u krvi bio skoro tri puta veći od zakonske granice. Rekli su da je njena smrt bila nesrećan slučaj. Ovaj 50-godišnjak je preminuo nakon što je večerao 10. februara sa grupom prijatelja na imanju u blizini Džonson Sitija.

Ona je pozvala sedam prijatelja da provedu vikend na njenom velikom imanju, a prethodne noći su prisustvovali koncertu repera Pitbula u Ostinu, navodi se u policijskom izveštaju.

Posle večere odvezla se automobilom nazad do kuće, ali je pri kretanju unazad izgubila kontrolu nad automobilom i završila u jezeru. Prijateljica Amber Kejnan rekla je detektivima da ju je Čao pozvala u 23:42 i rekla da je auto u vodi i da je ona zarobljena unutra.

- Čao je rekao Kejnanu da je auto pun vode i da će ona umreti. Rekla je "Volim te" - navodi se u izveštaju. Čao se tada oprostio od Kejnana - navodi se u izveštaju, a razgovor između njih dvojice trajao je osam minuta.

Prijatelji su pokušali da je izvuku, ali bezuspešno. Policija je kasnije uspela da razbije staklo i izvuče je, ali je tada bilo kasno.

Anđela Čao je bila predsednica i izvršna direktorka svoje porodične brodarske kompanije, Formost Group, koja upravlja globalnom flotom teretnih brodova. Njeno bogatstvo se procenjuje na više od 14 milijardi dolara.

Njena starija sestra, Elejn Čao, udata je za Miča Mekonela, republikanskog lidera Senata, i služila je kao sekretar za transport za vreme predsednika Donalda Trampa i sekretar za rad u vreme predsednika Džordža V. Bush.

Kada je prošlog meseca objavio da se povlači sa mesta republikanskog lidera u Senatu, Mekonel je nagovestio da je tragedija takođe bila faktor njegove odluke.

Autor: redportal.rs