BOMBA je nekom bila postavljena ispod AUTOMOBILA 🚘

U selu Suhi Do u opštini Tutin, grupa dece je na putu pronašla eksplozivnu napravu, koju su zatim aktivirali bacajući je na obližnju livadu. Samo pukom srećom izbjegnuta je tragedija.

Policijskom istragom utvrđeno da je bomba bila nekom iz sela postavljena ispod automobila, ali je na sreću ispala pre nego što je eksplodirala, ističu meštani.

Kako kažu meštani, sve se odigralo u četvrtak veče, kada su u blizni seoske džamije u vreme teravije namaza, primetili nepozatno lice koje je vozilo automobil Pežo karavan, sive boje i koje je nakon kraćeg zadržavanja napustilo selo.

Sumnjamo da je taj momak bombu postavio dok su vernici u džamiji klanjali teraviju. Kako je džamijski makadamski put koji vodi prema glavnom seoskom putu u lošem stanju, bomba je spala sa automobila ispod kojeg je postavljena. Tu bombu su deca našla u petak, neko vreme se igrala sa njom, nisu bila sigurna da li se radi o nekoj igrački ili o pravoj bombi, pa su je slikali. To je trajalo neko vreme, sve dok jedan od starijih dječaka, nije bombu bacio na livadu, gde je ona eksplodirala. Eksplozija je bila toliko jaka, da se celo selo zatreslo.

Incident je izazvao ozbiljnu zabrinutost i strah među mještanima. Lokalna policija je intervenisala odmah nakon incidenta i obavila istragu na mestu događaja.

Autor: telegraf.rs