Iste noći je sve krenulo po zlu 😪

Učiteljica (30) iz Velike Britanije preminula je nakon što joj je lekar dijagnostikovao virus.

Đina Kempanini, 30-godišnja učiteljica iz Velike Britanije, otišla je kod lekara ubeđena da ima virus. Požalila se na tri simptoma - stezanje u grudima, bol u mišićima i visoku temperaturu.

Doktor je potvrdio da ima virus, a samo tri dana kasnije, Đinino stanje se znatno pogrošalo. Odlučila je da zakaže pregled kod svog lekara opšte prakse u Hartfordširu.

- Rekli su joj da je u pitanju virus. Nisu joj prepisali ni lekove, samo su joj rekli da ide kući, pije puno tečnosti i da prati svoje simptome - rekla je sestra učiteljice u intervjuu za Dejli mejl. Iste noći, učiteljica je imala problema sa disanjem, zbog čega su je roditelji ujutru odveli u bolnicu.

Kako se ispostavilo, Britanka je dobila sepsu. Odmah je primljena na odeljenje intenzivne nege. Sepsu je izazvala bakterijska infekcija streptokokom tipa A, a lekari su u bolnici počeli lečenje antibioticima. Nažalost, zbog komplikacija, 30-godišnjakinja je doživela moždani udar. Nedelju dana nakon što je primljena na intenzivnu negu, umrla je.

Porodica učiteljice ne krivi lekara opšte prakse za smrt, ali se pitaju zašto Đinini simptomi nisu izazvali veću zabrinutost. "Ona je bila mlada, zdrava i jaka, tako da je činjenica da se tako razbolela, svakako trebalo da izazove veću sumnju. Ko zna da li bi, da joj je ranije savetovano da ode u bolnicu ili da je znala da je moguće da se radi o sepsi, možda i dalje bila sa nama", rekla je Đinina majka.

Autor: Mondo.rs