Forenzičari u odelima za biološku opasnost bili su primorani da gaze kroz smeće od poda do plafona, preko pacova, mrtvih oposuma i ljudskih fekalija da bi došli do skeleta

Žena, u svojim sedamdesetim godinama, provela je čak pet godina pored raspadnutog tela mrtvog brata u njihovoj porodičnoj kući u Melburnu.

Kako se navodi, čovek se vodi kao nestao od 2018. godine, a do strašnog otkrića policija je došla pet godina kasnije, u decembru 2022. godine kada je uhapsila njegovu sestru.

Forenzičari u odelima za biološku opasnost bili su primorani da gaze kroz smeće od poda do plafona, preko pacova, mrtvih oposuma i ljudskih fekalija da bi došli do skeleta.

Smatra se da je žena spavala pored leša između dve i pet godina.

- Bio je to krvavi kostur koji su uklonili, a ne telo - rekla je komšinica Nikol Straton za Gilong Edvertajzer, prenosi Daily mail.

- Kako neko može pet godina da živi sa mrtvim telom u komšiluku, a da ni jedna osoba ne zna za to? - rekla je komšinica.

- Pokušali su ovo gurnuti pod tepih. Živeli smo pored kuće strave - dodala je.

Komšije su se godinama žalili brojnim vladinim institucijama, ali nažalost, na njihove prijave niko nije reagovao.

Čoveka su poslednji put živog videli 2018. godine neki od stanara koji žive uz ulicu.

Žena je bila stanarka Odeljenja za porodicu, pravičnost i stambena pitanja, što je izazvalo pitanja o tome kako je telo moglo da leži neotkriveno tako dugo.

Komšinica Straton je rekla da je verovatno toliko đubre možda pomoglo da se prikrije smrad tela koje se raspada.

- Uvek je postojao miris, ali samo smo mislili da su to gomile smeća. Takođe, roletne su uvek bile spuštene. Nadstrešnica je stalno bila puna smeća. Pacova je bilo svuda, bilo je, iskreno, odvratno - rekla je ona.

Žena je istakla da je njena najstarija ćerka još uvek odbija da izađe napolje noću jer je još uvek traumatizovana ovim slučajem, prenosi Telegraf.

Sestra preminulog je puštena bez optužnice, dok mrtvozornik i dalje istražuje uzrok smrti.

Autor: Telegraf