Žena rodila bebu u autu, pa je bacila

Novorođena beba pronađena je mrtva u kontejneru u gradu Porto Kristo na Majorki. Dete je pronađeno mrtvo 2. novembra, prenosi Ultima hora.

Policija Majorke uspela je da rekonstruiše događaje koji su prethodili jezivom otkriću.

Naime, trudnica se požalila na mučninu i pokupili su je sestra i zet u automobilu. Međutim, 40-godišnja žena neočekivano je rodila bebu u automobilu.

Trio se zatim odvezao do kontejnera, gde je zet porodilje bacio bebu koja je rođena u 28. nedelji i imala je samo 300 grama.

Sumnja se da je beba bila živa u to vreme. Prvobitna obdukcija još nije dala nikakvu jasnoću o vremenu smrti, pa se organi prevremeno rođene bebe sada ispituju na kopnu Španije.

Policija je otkrila osumnjičene jer je majka pretrpela značajno krvarenje tokom porođaja i odvedena je u obližnju bolnicu.

Zvaničnici su ubrzo nakon toga pronašli bebu u kanti za đubre. Ono što je još šokantno jeste da je ona pronađena oko 500 metara od bolnice.

Troje optuženih su naknadno opušteni, a pritvor je određen majci i bebinom teči. Tetka mrtve bebe je na slobodi, ali je morala da preda pasoš i redovno se javlja policiji.

Rezultati druge obdukcije očekuju se u petak. Svedok je rekao da beba nije plakala kada su je izvadili iz kontejnera. Ispituje se da li je beba rođena živa, piše Telegraf.rs.

Autor: Telegraf.rs

#bacena

#beba

#bolnica

#mrtva