Majka je videla kako je reka izbacila telo deteta, nakon čega je nestalo

U Osijeku se danas utopio četvorogodišnji dečak kada je tokom igre upao u Dravu.

On se igrao se na vodi i nestao. Stajao je na više međusobno povezanih trupaca koji se koriste za plovidbu po reci i u jednom trenutku upao u prostor između dve daske.

Njegova majka počela je vrištati i vikati. Videla je samo kako je reka dva puta izbacila maleno telo na površinu vode, nakon čega je dete nestalo.

Majčine prestravljene krike čuli su stanovnici iz obližnjih kuća i zgrada, a Vuk Ognjenović čistio je svoju terasu u blizini kada je shvatio da se događa nešto vrlo loše.

- Čuo sam urlik za urlikom…Bili su jako glasni, gotovo neljudski, i nisu prestajali. Istrčao sam i naišao na ženu koja je bila u vodi gotovo do vrata. Od šoka je nesuvislo pričala - rekao je on, kako prenosi Telegraf.rs.

- Komšinica koja je isto čula urlike i dotrčala uspela je iz nje izvući da je reč o detetu od četiri godine. Mislio sam da sam tražio malenoga desetak minuta, ali rekli su mi kasnije da sam tragao za njim više od sata - prenosi Glas Slavonije.

Na mesto tragedije ubrzo su stigli policijski ronioci koji su satima pretraživali deo gde je nestao dečačić, a njegovo mrtvo telo pronašli su nedaleko od mesta nestanka.

Šta je prethodilo ovoj tragediji, utvrdiće policija uviđajem, a majka deteta vozilom Hitne pomoći prevezena je u Klinički bolnički centar Osijek.

Autor: Telegraf.rs