Psi već napali dete i zadali mu lakše povrede...

Kako prenosi portal Mondo, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu danas je saslušana Violeta M. (50) zbog sumnje da 4. januara u Velikoj Ivanči nije obezbedila kavez sa psima koji su kasnije tog dana napali V. R. (62), a koji je od posledica njihovih ujeda preminuo. Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti izvršeno iz nehata, a za koje je zaprećena kazna od 1 do 8 godina zatvora.

Violeta M. je na saslušanju izjavila da ne priznaje krivično delo, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Mladenovcu da osumnjičenoj odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti. Prema navodima krivične prijave, Violeta M. je bila zadužena da u Velikoj Ivanči u dvorištu kuće M. S, koja je na privrenom radu u inostranstvu, obilazi i hrani tri psa mešanca.

Sumnja se da je ona 4. januara oko 9 časova i 30 minuta nahranila pse, ali ih nije zatvorila u metalni boks koji je predviđen za njihov smeštaj, već ih je ostavila da slobodno šetaju po dvorištu. Kako su bili bez nadzora, psi su izašli na ulicu Meljansko brdo bb i oko 12 časova i 30 minuta napali V. D. i izujedali ga po donjim ekstremitetima, usled kojih ujeda je on preminuo na licu mesta.

Nakon toga psi su izujedali i njegovu suprugu O. R. koja je zadobila lakše telesne povrede nakon čega je smeštena u Urgentni centar. Potom se na licu mesta pojavila i Violeta M. koja je umirila pse i zatvorila ih u metalni boks, a koje je kasnije u prisustvu policije preuzela služba zoohigijene. Utvrđeno je da psi nisu bili propisno obeleženi ali su nosili ogrlice sa brojevima mobilnih telefona M. S. i njene ćerke.

Inače, protiv M. S. je već u toku krivični postupak pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu zbog sumnje da je izvršila krivično delo Izazivanje opšte opasnosti, odnosno jer su isti psi napali devojčicu i naneli joj lake telesne povrede 1. novembra 2022, u selu Nemenikuće u Sopotu. Violeta M. zadržana je juče po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je odmah naložilo Osnovnom javnom tužilaštvu u Mladenovcu da istraži sve okolnosti ovog događaja, kao i da se obavi obdukcija V. D.

Autor: Mondo.rs