Pretio da će se ubiti nožem

Dragan Ševo (40), koji je sinoć uhapšen zbog sumnje da je mučki ubio monaha manastira Glogovac kod Šipova, kobnog dana zaputio se u manastir nadajući se da će mu žrtva dati novac kako bi platio kiriju u Banjaluci.

- Ševo se u ponedeljak zaputio prema manastiru u automobilu svog poznanika. Tokom puta ispričao je kako od monaha Stefana namerava posuditi novac da plati kiriju za iznajmljeni stan u Banjaluci - ispričao je izvor Srpska info iz MUP-a Republike Srpske.

Kada su došli do manastira Ševo je otišao u zgradu pored, gde ga je čekao otac Stefan. Istražioce je, kako saznaje Srpska info, šokirao prizor koji su zatekli na mestu mučkog ubistva.

IZVOR: FB / Варнава Дамјановић

- Sve upućuje na to da je otac Stefan domaćinski dočekao osumnjičenog ubicu. Poslužio mu je posnu večeru, ispekao ribu i skuvao grah - ispričao je izvor.

Na stolu su uredno bili poredani tanjiri, ali jedan tanjir ostao je netaknut. Bio je to onaj osumnjičenog ubice.

- Očigledno je da osumnjičeni nije ni nameravao jesti i prihvatiti ukazano gostoprimstvo, već mu je bio samo jedan cilj - dodao je naš izvor iz MUP Republike Srpske.

Kobne večeri oko 18.55 časova, Ševo je nožem izbo oca Stefana po grudnom košu, a zatim uzeo 50 evra i vratio se do automobila gde ga je čekao "vozač".

Ministar Dragan Lukač rekao je da se tokom hapšenja odigrala prava drama.

– Pokušali su da ga ubede da se preda, ali je odbio. Pretio je da će se ubiti nožem. Na teren su izašli pripadnici SAJ i pronašli ga u motelu Nana. Specijalci su brzo upali u sobu, a on je uspeo nožem da se iseče po nozi - rekao je Lukač.

Monah Stefan sahranjen je juče u porti manastira Glogovca sa jugoistočne strane oltara manastirske crkve.

Autor: Redportal.rs

#UBISTVO

#monah

#otac Stefan

#tragedija