Policijski službenici su koristeći se svetlonosnim signalima pokušali locirati osobu.

Policajci iz Stanice granične policije Vrgorac i dubrovačko-neretvanske uprave spasili su život ženi koja je tokom posljednjeg vikenda u novembru kada je njen auto završio u vodi u polju Jezero, a spasilačku službu je dočekala na drvetu, izvestila je splitsko-dalmatinska policija, piše Index.hr.

U policiji kažu da su im u subotu vrgorački vatrogasci dojavili da ih je nešto posle pet časova nazvala vozačica i zatražila pomoć nakon što je na nepoznatoj lokaciji vozilom upala u vodu.

- Zadnjeg vikenda u novembru na području Vrgorca odvijala se akcija spašavanja ženske osobe u kojoj su radnici Stanice granične policije Vrgorac preduzeli sve kako bi spasili ženu koja se našla u životnoj opasnosti - piše policija u uvodu.

- Policijska službenica je iz operativnog dežurstva analizirajući lokaciju i dobijene informacije uputila i dodatne policijske službenike koji su otišli na moguću lokaciju osobe. Policijski službenici su koristeći se svetlonosnim signalima na vozilu, megafonom, svetlima na mobilnim telefonima, ulazeći u hladnu vodu pokušali locirati osobu.

- Što je nakraju i uspjelo, policijskim službenicima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske koji su se takođe uključili u potragu za osobom, a koji su informaciju o lokaciji osobe proslijedili kolegama iz PU splitsko-dalmatinske. Osoba je locirana na stablu, okružena dubokom vodom, na udaljenosti od oko 300 metara nizvodno od mesta gde je vozilo upalo u vodu - dodaje se u saopštenju za javnost.

Autor: Index.hr

#Nesreća na putu

#Vrgorac

#splitsko-dalmatinska policija