Premijer Han Dok-su obećao je detaljnu istragu, a vlasti su rekle da su usredsređene na rekonstrukciju događaja i da razmatraju da li je iko možda odgovoran za to što se desilo.

Bilans poginulih u stampedu ljudi u Seulu porastao je na 154, još 149 osoba je povređeno, od kojih se 33 nalazi u teškom stanju, a među poginulima su građani iz najmanje dvadesetak zemalja.

Južnokorejski istražitelji započeli su danas da pregledaju snimke sa više od 50 državnih i privatnih kamera, kao i sa društvenih medija, tražeći odgovore na to kako je veliki porast broja posetilaca proslavi za Noć veštica doveo do tragedije u kojoj je stradalo toliko ljudi, preneo je Rojters.

Otkazane manifestacije i okupljanja zbog žalosti

U Južnoj Koreji otkazana su dešavanja, kao što su jesenji festivali i pop koncerti i odložena društvena okupljanja, nakon što je u Seulu u stampedu poginulo najmanje 154 ljudi, a strahuje se da će broj poginulih biti i veći.

Između ostalih, otkazan je glavni pop koncert planiran za nedelju na kojem se očekivalo oko 40.000 posetilaca, kao i južnokorejska verzija "crnog petka" koja je trebalo da traje dve sedmice, preneo je Rojters.

Autor: AP Tanjug

#SMRT

#Seul

#stampedo