Njemu je po nalogu tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati

Uhapšen je državljanin Francuske S. A. (50) koji je juče izazvao saobraćajnu nezgodu na auto-putu između Pirota i Niša, prenosi Pink.rs. Tom prilikom povređeno je osmoro ljudi.

Kako se saznaje, njemu je po nalogu tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati i sproveden je u pritvorsku jedinicu niškog Kazneno popravnog zavoda odakle će sutra biti odveden na saslušanje kod tužioca.

S. A. je upravljao vozilom "mercedes" francuskih registarskih tablica koje se kretalo iz pravca Pirota ka Nišu. Oko 11.30 sati, nedaleko od naplatne rampe Niš - Istok, S. A. je velikom silinom otpozadi udario u putničko vozilo "opel" holandske registracije koje je sletelo s kolovoza i prevrnulo se na krov. Usled velike brzine i nekontrolisanog kretanja i "mercedes" je sleteo u jarak pored puta.

U trenutku nesreće u oba vozila bilo je ukupno desetoro ljudi a niška Hitna pomoć je sa četiri sanitetska vozila u bolnicu prebacila osmoro. Kako je saopšteno iz niškog UKC najteže povrede ima jedna sedamnaestogodišnjakina, radi se o povredama ruke i kuka ali su i ona i svi ostali pacijenti svesni i stabilni.

Za sada nema informacija zbog čega je S. A. prilikom sustizanja udario u vozilo koje se kretalo u istoj traci, ali je nesumnjivo da je vozio veoma brzo, s obzirom na to da je "opel" pretrpeo velika oštećenja pa je prava sreća da niko od putnika koji su bili u holandskom automobilu, nije stradao.

Autor: pink.rs