Navodno je reč o projektu dogradnje i rekonstrukcije pročistača koji je deo projekta aglomeracije.

Na području Varaždina u toku je nova akcija Kancelarije evropskog javnog tužilaštva (EPPO) i policije. Ovaj put istražuju se zloptrebe na štetu EU povezane s nameštanjem konkursa oko pročistača. Na meti istražitelja 3 su osobe iz Varaždina kojima je policija pokucala na vrata s nalozima za istragu.  Prema neslužbenim informacijama, pod istragom su navodno poduzetnik i bivši HDZ-ov gradski većnik Robert Gotić i bivši direktor Varkoma Željko Bunić (na fotografiji) i preduzetnik Stjepan Ptiček. U sedištu GK grupe u Varaždinu viđen je policijski kombi.

Navodno je reč o projektu dogradnje i rekonstrukcije pročistača koji je deo projekta aglomeracije Varaždin za područje Grada Varaždina i desetak opština.  Sporazum je početkom avgusta 2019. potpisan s predstavnicima odabranog ponuđača, zajednice ponuđača iz Nemačke i iz Austrije, a ukupna cena projekta dogradnje i izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda iznosila je 203,059.625 kuna.

Najavljeno je tada da je rok za dovršenje radova kraj 2022. Kompletirali smo celokupan proces javne nabave kao jedan od ključnih i najkritičnijih elemenata ugovaranja velikih infrastrukturnih projekata – rekao je tokom svečanog potpisivanja ugovora tadašnji direktor Varkoma Željko Bunić i najavio da se projekt treba završiti do oktobra 2021. kada bi uređaj krenuo u testnu fazu od 12 meseci.

Autor: Večernji.hr

#hapšenje

#korupcija

#mito