Policijska patrola privela je braću (13) i (15) zbog sumnje da su u zidu jedne zgrade i rupi u blizini dečijeg igrališta imali štek

Kako prenosi portal Blic, nakon saznanja o šteku policajci čekali ko će se pojaviti da ih pokupi, a nakon toga usledila su dva šokantna prizora kada su se dečaci pojavili kod stambene zgrade. Kako se navodi:

Policijska patrola otkrila je gde se nalazi mesto u kom je skrivana droga. Čekali su i posmatrali ko će da se pojavi da je pokupi. Na njihovo veliko zaprepašćenje pojavio se dečak, koji je pokušao da izvuče marihuanu iz rupe u zidu. Kada su mu prišli on se skamenio i nije ni pokušao da pobegne niti da progovori .
Nakon nekog vremena, pojavio se i dečak, nešto stariji od prvoga. Kasnije se ispostavilo da su njih dvojica braća i da je stariji poslao mlađeg kako bi umesto njega pokupio pakete, jer ne izgleda toliko sumnjivo. Rupa u zidu nije bila jedini štek, pronađen je i još jedan, rupa u zemlji koja je bila pokrivena granama, daščicama i kamenjem.

Nakon što su uhvaćeni stariji dečaka obratio policajcima i zamolio ih da puste njegovog brata jer on nema nikakve veze sa drogom, već da je tu poslat samo kako bi izgledao manje sumnjivo.

Stanari zgrade u Zemunu gde se dogodila zaplena narkotika ispričali su da već duže vreme imaju problem sa dilerima i njihovim mušterijama koji se skupljaju u parku koji se nalazi nedaleko i od dečjeg igrališta.

Gledali smo sa terase kako se sve dogodilo. Doveli su ih jednog po jednog da im pokažu gde skrivaju drogu. Jedan je bio mali dečak, jedva svestan toga šta se dešava. Izgledao je preplašen i uznemiren. Posle je došao i stariji, a onda su inspektori izneli dva paketa koja su u blizini bila sakrivena.
Stalno se skupljaju ovde. Posebno noću, sede na tim klupama konzumiraju droge, vrište i deru se. Ne možemo da spavamo od njih. Preko dana, uvek je neko sedeo na klupama i motrio na mesta gde su verovatno skrivali. U blizini je igralište i deca su često tu, uvek su rasteravali decu sa tih mesta kada bi došli da se igraju.

Na mestu gde su pronađeni narkotici vršen je uviđaj i mogle su se videti forenzičke rukavice, a na mestu gde se nalazio štek u zemlji vide se tragovi otkopavanja i rupa u kojoj je bila sakivena upakovana droga.

Dvojica dečaka koji su uhvaćeni sa paketima marihuane u Zemunu žive nedaleko od mesta gde je droga skrivana, a njihove komšije ostale su u šoku kada su saznali šta se dogodilo.

Čitao sam o tome i ne verujem upravo. Ako je istina ovo što sam pročitao, njih dvojica žive u blizini sa majkom. Nekoliko žena žive same tu sa decom. Imaju puno dece i ne žive svi tu, samo povremeno dolaze. Sa njim žive najmlađa deca. Ne mogu da razumem šta se tu dogodilo, oni su mladi i nikako mi ne ide u glavu da se oni bave time, posebno onaj mlađi dečak.

Autor: blic.rs

#14 godina

#15 godina

#Dileri

#Igralište

#Zaseda

#hapšenje

#maloletnici

#policija

#skrivena droga

#svedoci