Motiv bila osveta

Žitelji Smedereva i okolnih mesta ni dan-danas ne mogu a da uz jutarnju kafu ne spomenu Sanju iz obližnjeg Kolara koju je policija pre nepune četiri godine uhapsila zbog sumnje da je kolegama sipala otrov - insekticid, u kafu?!

Srbija je pomno pratila taj slučaj jer se dotad tako nešto kod nas nije događalo. Štaviše, verovali smo da toga ima samo na filmu. Kako su tada objavile Novosti, a prema nezvaničnim informacijama iz istrage, ona nije imala konkretnu metu, već je htela da ubije sve zaposlene, piše Kurir.rs.

Navodno, motiv je bila osveta jer su je navodno ogovarali po firmi?! Sreća u nesreći bila je ta da unete doze nisu bile smrtonosne.

Pre trovanja, kako se pisalo pre četiri godine, navodno je bila u ljubavnoj vezi s kolegom za koju je saznao njen suprug a kako bi se pred njim opravdala rekla je mužu da nije bilo dobrovoljno nego da je silovana.

- Njih dvoje su to prijavili policiji, pa je pokrenuta istraga. Ljubavnik je priveden i posle opsežnog ispitivanja utvrđeno je da nije bilo prisile, a ona je zbog toga dobila krivičnu prijavu za lažno prijavljivanje krivičnog dela - rekao je tada Novostima izvor iz policije. Ona je bila ubeđena da ju je neko od kolega "otkucao" kod supruga, a sve se pogoršalo kada su počeli da je ogovaraju u firmi.

- Pošto je to malo mesto, sve se brzo pročulo. Postala je predmet ogovaranja i glavna tema među zaposlenima. Ogorčena, odlučila je da se osveti kolegama i sipa im otrov u kafu - objasnio je tada za beogradske medije izvor iz MUP.

Otrovanu kafu je delimično popilo troje ljudi - dva gosta i jedan zaposleni. Srećom, oni su odmah medicinski zbrinuti, a potom i lečeni nekoliko dana na Vojnomedicinskoj akademiji, nakon čega su pušteni kući. Odmah je stavljen katanac na ustanovu. U policiji je tokom naredna dva dana saslušano svih 14 zaposlenih. - Stručnjaci Medicinskog fakulteta u Beogradu su ubrzo utvrdili da se u kafi nalazio insekticid - otrovna materija prve grupe koja je i u manjim koncentracijama smrtonosna - rekao nam je izvor blizak istrazi.

Verovalo se da je zaposlena Sanja otrov pomešala sa kafom i tako ga donela u firmu, a potom i sipala u jednu od kutija u kuhinji. Kako se veruje, kafa nije namenjena nikom određenom, već svim kolegama, što posebnu težinu daje čitavom slučaju.

Autor: kurir.rs

#Otrov

#crna hornika

#kafa

#trovala kolege