Stevan Đokić (44) bio je predsednik Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA

On se zarazio koronavirusom i nije se osećao dobro, a njegovi poznanici odmah su delili poruke podrške kako bi se oporavio. Međutim, virus je bio jači. Vest o njegovoj smrti prvi je objavio narodni poslanik Vladimir Đukanović.

- Dobri naš brat Steva! Au kako si nas ubio u pojam prijatelju. Tolike godine zajedničke borbe, toliko bitaka, druženja, provoda... Nosi se bre debeli! Ovo ti ne praštam! Neka ti je laka zemlja dobri Stevo. Bog da ti Rajsko naselje podari.Najsikrenije saučešće porodici - napisao je Đukanović.

Đokić je bivši policajac koji je 2002. godine prešao u privatni sektor. Od tada, dugi niz godina profesionalno se bavio poslom privatnog detektiva i bezbednosnim savetovanjem. Jedan od retkih Srba koji je prosao osnovnu obuku za profajlera u britanskom MI5. Bio je jedan od sekretara Svetskog udruženja detektiva, ali je početkom oružanih sukoba u Libiji, zbog javne podrške pukovniku Gadafiju, ekspresno smenjen sa funkcije. Nedugo zatim, postaje član Ruske Asocijacije detektiva.

Poslednje dve godine bio je aktivni učesnik javnog života u Srbiji, kao analitičar aktuelnih dešavanja, posebno događaja vezanih za borbu protiv kriminala.

Velike napore godinama je ulagao u borbi protiv narkomanije, pedofila i sekti. Bio je čest gost TV Pink i brojnih medija. Organizovao je i radio na tribinima i seminarima koji su se bavili problematikom sekti i narkomanije u Srbiji. Inicijator i učesnik mnogobrojnih humanitarnih akcija.

View this post on Instagram

A post shared by Владимир Ђукановић (@vladimirdjukanovic_rsfc)

IZVOR: IG / @vladimirdjukanovic_rsfc

Autor: Pink.rs

#Stevan Đokić

#korona