Vozač je izgubio kontrolu i izleteo sa piste, udarivši u parkirana vozila i gledaoce koji su posmatrali trke

Šestogodišnji i osmogodišnji dečak poginuli su u subotu popodne na događaju pod nazivom "Aerodromska trka ratovi 2" na aerodromu okruga Kervil-Ker, saopštila je policija, preneo je AP.

- Dvojica dečaka su poginula, a osmoro ljudi je povređeno kada je vozač izgubio kontrolu tokom takmičenja u moto trkama u Teksasu na aerodromskoj pisti i udario u gledaoce - saopštile su vlasti.

Događaju je prisustvovalo hiljade ljudi, a vozači su jurili pistom takmičeći se za novčanu nagradu. Vozač je izgubio kontrolu i izleteo sa piste, udarivši u parkirana vozila i gledaoce koji su posmatrali trke, navela je policija Kervila. Povređeni su prevezeni u različite bolnice, uključujući 46-godišnju ženu koja se nalazila u kritičnom stanju.

Za većinu ostalih povređenih se veruje da nisu zadobili povrede opasne po život, iako je stanje 26-godišnjeg muškarca nepoznato, saopštile su vlasti. Četvorogodišnji dečak i tromesečna devojčica prevezeni su u bolnicu iz predostrožnosti.

Vlasti nisu objavile identitet dvoje dece koja su nastradala na događaju održanom na oko 97 kilometara severozapadno od San Antonija.

Autor: Tanjug