Bio je u alkoholisanom stanju 😥

Na 4 godine robije osuđen je Nemanja Petrović (26) iz mesta Donji Ranković, opština Teslić, jer je, kako se navodi u presudi, 16. septembra 2018, oko 8.20 č. u teslićkom mestu Osivica, vozeći bmw usmrtio pešake, braću Savu (73) i Branka (64) Gačića.

Okružni sud u Doboju nepravosnažno je Nemanju Petrovića oglasio krivim da je tih momenata bio u stadijumu lakog pijanstva sa koncentracijom alkohola u krvi od 1,19 promila, a usled čega nije bio sposoban da bezbedno vozi.

Kretao se iz pravca Teslića prema Čečavi, brzinom od najmanje 80,8 km/ č, gde je dozvoljeno do 80 km/č, te tokom ulaska u krivinu ulevo vozilo nije se držao što bliže desnoj ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju.

Kako prenose Nezavisne.com prema presudi, bio je svestan da kršenjem saobraćajnih propisa može izazvati opasnost za život ljudi, ali je pristao na to.

- Usled toga je, izlazeći iz krivine ulevo, desnim točkom sišao sa kolovoza na desnu bankinu i izgubio kontrolu nad vozilom, naletio je na pešake Savu i Branka Gačića, koji su se kretali uz desnu ivicu kolovoza u istom smeru - ističe se u presudi.

- Savo je zadobio povrede u vidu razorenja vratne kičmene moždine na mestu iščašenja kičmenopotiljačnog zgloba i iskrvarenje u grudnu duplju iz traumatskog rascepa grudne aorte, od kojih povreda je preminuo na mestu. Branko je, zadobio povrede u vidu pritiska na vitalne moždinske centre u sklopu krvarenja u lobanjsku duplju i sistem moždanih komora uz otok mozga, od čega je preminuo 22. septembra 2018. u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci - navodi se takođe u presudi.

Autor: Nezavisne.com

#SAOBRAĆAJNA NESREĆA

#nesreća

#sudar