Sumnja se da bi mogao da ponovi isto delo

Tibor Vereš (53) iz sela Adorjan u opštini Kanjiži, koji je ubio svoju nevenčanu suprugu Juliju Horvat (57), saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Subotici i određen mu je pritvor.

Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Subotici određen je pritvor okrivljenom jer postoje okolnosti koje ukazuju da ukoliko bi se našao na slobodi, da bi mogao u kratkom vremenskom roku da ponovi krivično delo.

Pritvor mu je određen na 30 dana, računa se od 15. juna, od dana kada je lišen slobode. Istragu u ovom postupku vodi Više javno tužilaštvo u Subotici, a osnovana sumnja postoji da je okrivljeni počinio ubistvo iz člana 113. K.Z. – kaže Una Sarić, portparol Višeg suda u Subotici.

Prema saznanjima Blica Vereš je ranije već osuđivan i to za pokušaj ubistva jednog Kanjižanina. Zbog tog krivičnog dela je odležao 3 godine u Sremskoj Mitrovici.

Vereš je odmah po hapšenju priznao zločin koji je počinio 7. juna u kući žrtve.

Tibor i Julia su bili u vezi 3 godine, živeli su u njenoj kući u Adorjanu, ali je on, prema tvrdnjama meštana, bio u paralenim vezama sa više žena. Kobnog dana su se posvađali za stolom, a kada je žena htela da napusti prostoriju nevenčani suprug je uzeo metalnu šipku iz špajza i naneo joj smrtonosne povrede po glavi.

Autor: Blic.rs